טפילי חיות המחמד הנפוצים ביותר באזורינו הם הפרעושים, או לייתר דיוק – פרעוש החתול (אשר תוקף כלבים וחתולים במידה זהה). יש הרבה שיטות לזיהוי וטיפול בבעלי החיים שלנו הסובלים מפרעושים. כאן ניתן לכם את הטיפים העיקריים.
אז קודם כל, כיצד נדע שכלבינו/חתולינו סובלים בפרעושים? הסימן העיקרי הוא כמובן גרד. כשקיים גרד בצירוף צואת פרעושים (גרגרים קטנים שחורים על גבי הפרווה) ניתן להיות בטוחים באבחנה. סימנים נוספים יכללו נשיכות עצמיות של בעל החיים או סימני עקיצה על בני האדם שבקרבת הכלב/חתול. בבעלי חיים בעלי פרווה כהה הזיהוי עלול להיות מאתגר יותר – שכן לא ניתן לראות את צואת הפרעושים. דרכי הטיפול הן מגוונות, ובאופן גורף עדיפות כטיפול מונע – לפני שבע"ח נדבק בפרעושים. השיטות העיקריות הן: קולר נגד פרעושים – קולר, כדוגמת זה מתוצרת seresto, הינו שיטה יעילה וארוכת טווח. קולר seresto יעיל למשך כשמונה חודשים ומספק הגנה ברמה גבוהה.
אמפולות – קיימות הרבה חברות המייצרות אמפולות כנג פרעושים וקרציות בימינו. המוצרים המומלצים הינם מתוצרת Revolution, Advantage או Frontline. חשוב רק לשים לב שהאמפולה אשר אתם רוכשים מיועדת להגנה מפני פרעושים וקרציות ולא קרציות בלבד.
ריסוס בעל החיים והסביבה – ישנו ריסוס מתוצרת Frontline גם כן, בעל תוצאות לא רעות, אך נדרשת ממנו כמות גדולה יותר בכדי לרסס ביעילות – ועל כן עלול להיות יקר יותר.
טיפול תרופתי מונע – לאחרונה יצאו אל השוק כדורים המונעים התקפת פרעושים.
Trifexsis, לדוגמא, מספקת מארז של כשישה כדורים אשר כל כדור מספק הגנה לכחודש ימים.
תילוע – הפרעושים עצמם מודבקים בטפילים. תולעים אשר מדביקות את הפרעושים יכולות לעבור למערכת העיכול של הכלב/חתול (בעיקר כשמגרד באמצעות נשיכות האזור הנגוע). על כן טיפול נגד תולעים הינו רצוי בנוסף, במידה ובעל החיים סובל מפרעושים. טיפול זה מצריך מרשם וטרינר, וניתן בצורת כדור/זריקה. יש לזכור, לעיתים טיפול יחיד לא יהיה מספק וצריך למצוא את השילוב המתאים בין הטיפולים אשר יביא לתוצאות. בהצלחה!
וטרינר במרכז, אבן גבירול 15 ת"א.
0775077157