תופעת הפוביה מרעשים משפיעה על כרבע מהכלבים בישראל. חתולים אומנם רגישים מאוד לרעשים ולחץ אך נראה כי פוביה אמיתית לרעשים אינה קיימת בצורה נרחבת בחתולים. .הגורמים לפחד הם בד"כ מחסור בחשיפה לגירויים שונים בגיל צעיר או טראומת עבר מסוימת שקשורה ברעש הספציפי.
איך נזהה את הפוביה אצל חיית המחמד שלנו?
אנו נראה סימנים של: רעידת שרירים, אובססיביות בחיפוש מקום שקט ומוגן ,חיפוש מגע ויחס מהבעלים, יללות ובכי וחוסר רצון לאכול.
ישנם דרכים מגוונות לטיפול בבעיה:
הבסיס לטיפול הוא להשאר רגועים ולא לשדר פניקה. זה קצת קשה, אך חשוב שבזמן שהחיה שלנו סובלת מהפוביה, לא נלטף ונרגיע אותה. ההיפך הוא הנכון, נשמור על קור רוח ונתעלם מההתנהגות שהם מפגינים. כאשר אנו מלטפים ומנסים להרגיע את הכל או החתול אנו בעצם מעבירים מסר שאנו מעודדים את מצב הפחד ההיסטרי שהם נמצאים בו כרגע.
אז מה בעצם כן לעשות?
1-נלטף ונרגיע רק כאשר החיה רגועה מספיק.
2-הורדת מפלס הרעש עי הפעלת מזגן ,טלויזיה או רדיו, סגירת התריסים והחלונות. הכנת פינה חשוכה ונעימה וגם חדר קטן בדכ מספקים להם בטחון.
3- היפוסנסיטיזציה: המטרה היא הפחתת הרגישות לרעשים בהדרגה ולאורך זמן. בפועל זה אומר שאנו נחשוף אותם לרעשים שונים, בתדירות ורעש עולים. ניתן צ'ופר או משחק כאשר הרעש החלש מופעל וזאת על מנת להרגיל אותם לכך שרעש מסויים קשור לאסוציאציה חיובית .
4- ניתן לעייף אותם לפני ארוע רועש שידוע מראש(כגון זיקוקים), על ידי הבאתם למצב של עייפות בעזרת ריצה ומשחקים.
במקרים קשים שאינם מגיבים לטכניקות הנפוצות, ניתן להשתמש בטיפול תרופתי. דוגמאות כוללות: ווליום, פרוזק, אייספרומזין, הומאופטיה ופרחי באך(רסקיו).
נשמח לעזור ולייעץ בכל שאלה.
וטרינר במרכז– 077-5077157