כוויות בכפות הרגליים בכלבים
הקיץ מתקרב ואיתו השמש החזקה אשר מרתיחה את הרצפה. במאמר זה נדון בכוויות בכפות הרגלים בכלבים, למה לשים לב, כיצד להימנע, ואיך ניתן לטפל.
אולי אין לנו יערות מרהיבים או מטרופולין תוסס כמו באירופה או ארצות הברית, אבל לפחות יש לנו שמש תמידית. השמש הזו יכולה להיות בעייתית מאוד עבור בעלי החיים שלנו. כלבים, אשר צריכים יציאה לטיולים, הינם בסכנה גבוהה להתפתחות כוויות בכפות הרגליים כתוצאה מחום השמש הנקלט בריצוף העירוני ובאספלט וחשוב להיות עירניים למצבים אלו, שכן יכולים להחמיר במהרה.
כיצד מתבטאת כוויה בכפות הרגליים בכלבים?
כוויה שכזו יכולה לבוא לידי ביטוי בקילופי כרית כף הרגל אן בפציעה ממשית ומדממת. ככלב הסובל מכוויות שכאלו יסבול מכאבים וצליעה, ברב המקרים, והסכנה העיקרית בפציעה שכזו היא התפתחות זיהום (מדובר בפצע חשוף אשר בעל החיים דורך עליו).
כיצד ניתן להימנע – כללי עזר
קודם כל, ערכו את טיול הבוקר מוקדם ככל שניתן, לפני שקרינת השמש בשיאה. כך ניתן להימנע מחשיפה לחום בטיולי הבוקר. כמו כן, את טיולי הצהריים דחו ככל שניתן – ככה שהשמש תחל להיחלש. במידה והכלב מתקשה לחכות, ניתן לפצל את טיול הצהריים (הטיול החם ביותר) למספר טיולים קצרצרים ובכך להקטין את החשיפה.
חשוב לכוון את כלבכם ככל שניתן להליכה בצל, בדשא, או בחול. אזורים אלו יהיו קרירים יותר בהשוואה למדרכות או אספלט. הימנעו מהליכה על כבישים.
כמו כן, ישנם מגפונים/גרביים ייעודיים לכלבים למצבים אלו.
כיצד ניתן לטפל בכל הסובל מכוויה בכפות הרגליים?
כטיפול ראשוני אשר ניתן לעשות לפני הגעה לווטרינר – יש לחבוש את כף הרגל הפגוע (או פגועות), כך נוכל להפחית את הסיכוי להתפתחות זיהום בפציעה. בכל מקרה של כוויה בכפות הרגליים יש להגיע במהרה אל הוטרינר המטפל, זה יוכל להעריך את חומרת הפגיעה ולפיה לקבוע את הטיפול הדרוש. ייתכן שתדרש משחה אנטיביוטית למניעת זיהומים ושיכוך כאבים.
הרבה יותר קל ונעים לבעל החיים להימנע מפגיעה לעומת לטפל לאחר שהפגיעה הופיעה. הישארו עירניים!