טיפים לבחירת וטרינר
ישנם מספר דברים שחשוב להתחשב בהם בעת בחירת הוטרינר המטפל, הקשורים הן לוטרינר עצמו והן לבעל החיים. ננסה לסדר עבורכם את אותם הדברים. דברים הנוגעים לבעל החיים:
האם מדובר בכלב או חתול? כלב יוכל ללכת למרחקים ארוכים יותר, בניגוד לחתול אותו נצטרך לשאת במנשא.
האם בעל החיים מביע פחד מביקוריו במרפאה? אם כך אולי כדאי לבחור וטרינר קרוב יותר ולהגיע גם ללא מטרת בדיקה על מנת שבעל החיים יתרגל לביקורים במרפאה. כמו כן, אם הפחד עודנו קיים, ניתן לפנות לוטרינר המבצע ביקורי בית – אלו יהיו רגועים יותר עבור מרבית בעלי החיים (אך עלותם גבוהה יותר).
דברים הנוגעים לוטרינר: האם הוטרינר בעל קשר אישי אליכם ואל בעל החיים שלכם? הוטרינר המטפל הוא בעצם המקביל לרופא המשפחה של בני אדם. חשוב לבחור וטרינר אשר התקשורת איתו נוחה ונעימה.
האם שעות פעילות המרפאה נוחות לכם? האם המרפאה פתוחה אחה"צ? אפילו אם לשם בדיקה ראשונה אתם מבטלים עבודה/לימודים כדי להגיע, חשוב לזכור שלטווח הארוך אתם תגיעו לביקורים תקופתיים רבים. כדאי מאוד לבדוק בעיון את שעות הפעילות ולוודא שיהיה נוח להגיע גם בעתיד.
האם יש מענה למקרי חרום בשעות הלילה? האם ישנם בתי חולים מסודרים שמגבים את המרפאה בשעת חירום? אנחנו לא נוכל לצפות את הרגע שבו נזדקק לטיפול חירומי לבעל החיים. בבחירת המרפאה שתטפל בבעלי החיים שלנו חשוב לבחור כזו שתמיד תוכל לתת לנו את המענה שנזדקק לו. בין אם מדובר בטיפול במקום או הפניה לטיפול חירום תחת השגחת מומחים לרפואת חירום של חיות מחמד במרכזים אחרים.
כשאתם בוחרים וטרינר חשוב לראות את המרפאה והצוות המטפל על מנת לבחון את תפקודם. האם המרפאה נקייה? האם הצוות בקיא בעבודתו? ואפילו דברים קטנים כגון תגובת הצוות לבעלי החיים המבקרים במרפאה – האם מגיבים בשמחה או אדישות.
באופן כללי, חשוב שאנו, כבעלי בעלי החיים, נבחר וטרינר או וטרינרית אשר אנו מרגישים מספיק בנוח שיטפל בבעלי החיים שלנו. ושיהיה בהצלחה!