אימוץ גור חדש הביתה, הן במקרה של כלבים והן במקרה של חתולים, מערב סדרה של אירועים טראומתיים, הכוללים ניתוק הקשר המטרנלי של הגור והאם באופן פתאומי. בעל החיים הצעיר מועבר מעולם מוכר ומוגן לעולם חדש לחלוטין, עם מקומות חדשים וסביבה חדשה, אנשים לא מוכרים כלל וחוקים חדשים.
על מנת להפיק את המיטב מתהליך האימוץ, אספנו עבורכם את הצעותינו לתחילת הדרך.
- בטיחות – קודם כל, לפני רגע האימוץ חשוב לוודא כי סביבתנו מתאימה לגור החדש, להרחיק כבלים חשופים אשר יוכל לנשוך, בדיקת פתחי הבית (או החצר) בכדי לוודא שאינו יכול להשתחל דרכם החוצה ועוד. חשוב גם להסביר לילדים שהגור החדש אינו צעצוע וכיצד יש להתנהג בקרבתו. זכרו, הגור הוא בסופו של דבר תינוק אשר אינו מבין את העולם עדיין.
- מרחב מחייה – כרית או שמיכה שיוכל להתרכבל בה אשר יהוו את ה"מקום שלו" יכולים לתרום רבות לתהליך ההתאקלמות לבית החדש. רצוי למקמם במקום שקט בבית, אך גם בקרבתכם – על מנת שירגיש שהוא חלק מהמשפחה. כמו כן בקבוק חם המחקה את חום גופה של אימו יוכל לעזור להרגעת הגור, אשר בטוח יהיה לחוץ ומייבב ביומיו הראשונים בבית החדש – וזה נורמלי לחלוטין.
- מזון ומים – כמות המזון משתנה בהתאם לגיל, גודל וגזע הגור אך מזון גורים מכיל את כל שנחוץ לגדילה התקינה של הגור. יש לזכור כי קיבתם של הגורים קטנה משל הבוגרים, ולכן ניתן מנות קטנות ולעיתים תכופות יותר (3-4 פעמים ביום). ארוחות מסודרות בשעות מסודרות, לפרקים של 10-20 דק' שלאחריהם נרים את הקערה, יעזרו להרגיע את הגור גם כן – ובאופן כללי כמה שכללי הסביבה יהיו קבועים יותר – כך טוב. מזונות שאסורים לכלבים בשום אופן – בצל, ענבים, אבוקדו, שוקולד שום ועצמות שאינן ייעודיות לכלבים.
- חינוך – כהתחלה, בתקופה שלפני סיום החיסונים, ניתן לפזר ניירות עיתון באזורים ייעודיים ולהרגיל את הכלב לעשיית צרכים באזורים אלו. פעולה זו תקל עלינו את הרגלת הגור לעשיית צרכים בחוץ. כמו כן, מומלץ לא לשחק משחקים אגרסיביים עם הגור ולאפשר לו לנשוך תוך כדי משחק. אילוף בגיל צעיר הינו יעיל בהרבה ויוסיף ליצירת כללי סביבה קבועה לגור – פעולות = חטיף, מה שירגיע אותו ויקל את השינוי שחווה. שמרו על כללים אלו, עם הרבה סבלנות והתגייסות של המשפחה כולה – וההצלחה מובטחת. בהצלחה, ונתראה במרפאה!