כוויות רגליים בכפות כלבים וחתולים
לעיתים אנחנו שוכחים שבעוד אנחנו נועלים נעליים בעלי החיים שלנו נותרים יחפים. כוויות בכפות הרגליים של בעלי החיים שלנו היא סכנה אמיתית אשר חשוב להיות מודעים אליה ולדעת להגיב בהתאם. במאמר זה נדון על כוויות בכפות הרגליים – ממה נגרמות, איך נאבחן אותן, כיצד נמנע מהן ובאיזו צורה נטפל בהן.
אז ממה נגרמות כוויות בכפות הרגליים לכלבים וחתולים?
כוויות בכפות הרגלים עלולות להיגרם מהליכה ממושכת על קרקע חמה. האקלים המקומי שלנו כאן, במדינת ישראל, עלול ליצור קרקע חמה מדי עבור חיות המחמד שלנו אפילו בחורף ובטח שגם בקיץ. קרקע כהה יותר, מעצם היותה קולטת יותר שמש, הינה מסוכנת יותר. לכן, כבישי אספלט מהווים סכנה ממשית בעת דריכה. כלבים הינם בסכנה גבוהה יותר לכוויות בכפות הרגליים בשל הטיולים התכופים שמבצעים, אך גם חתולי חצר יכולים להיפגע.
כיצד נאבחן כוויות בכפות הרגליים?
כוויות בכפות הרגליים בדרך כלל מזוהות על ידי הבעלים מיד עם סיום הטיול השמשי. הכלב עלול להראות סימני צליעה בעודו מנסה לא לדרוך על כף הרגל הפצועה או לשכב כליל על מנת לא לדרוך על אף אחת מכפות הרגליים שלו. בבחינת כפות הרגליים של כלב פגוע תוכלו לראות אדמומיות, במקרים קלים, או פצע ממשי ואף מדמם במקרים קשים יותר.
חשוב בכל חשד לפציעה בכפות הרגליים להגיע במהירות אל הוטרינר המטפל שיוכל להגיב בהתאם. כפות הרגליים הינו אזור מועד לזיהומים ולכן יש לבצע טיפול מונע.
כיצד נמנע מכוויות בכפות הרגליים?
ההמלצה הגורפת למזג האוויר הישראלי היא להימנע מטיולים במהלך השעות החמות של היום. בנוסף, גם מוקדם בבוקר או אחה״צ, שימרו על בעל החיים שלכם בצל. הימנעו לחלוטין מהליכה על אספלט!
במידה ואין ביכולתכם להימנע מטיולים בשעות החמות של היום בצעו טיולים קצרים ותכופים יותר ובכל מנעו חשיפה ממושכת לשמש.
כיצד נטפל בכוויות בכפות הרגליים?
הטיפול תלוי ברמת הפגיעה. בפגיעות קלות טיפול מקומי של משחה אנטיביוטית למניעת זיהומים יכול להיות מספק. במקרים חמורים יותר ייתכן שיהיה צורך בטיפול כירורגי ו/או חבישות ממושכות.
כוויות הינן מצב לא נעים כלל עבור בעלי החיים שלנו וניתן למניעה יחסית בקלות. הישארו עירניים לבעלי החיים שלכם!
במקרה הצורך אנו מבצעים ביקורי בית לטובת אבחון וטיפול בנושא כוויות כפות רגליים בכלבים וחתולים
שלכם, ד"ר אוהד טילס מרקוס, וטרינר בתל אביב, אבן גבירול 15